Senaste inläggen

Av ida björklund - 16 september 2012 19:43

De Tre Musketörerna, skriven av Alexandre Dumas, är en av många klassiker. Alexandre själv är en genialisk författare, med mycket egna åsikter och syn på världen. Men vad har gjort De Tre Musketörerna värld att läsa under så många år? Kanske helt enkelt den geniala idén som döljer sig i boken.

De Tre Musketörerna kretsar i huvudsak kring den unge d'Artagnan, gascognaren som kom till Paris för att söka lycka. Då han klumpigt försöker göra sig ett namn i Paris, råkar han i onåd hos de tre trogna musketörerna Athos Porthos och Aramis, och snart bestämms en tid och plats för dueller. De blir dock avbrytna, och snart tar historien en intressant vändning.
 D' Artagnan vinner snart deras gunst, och blir ännu en trogen kamrat hos de tre musketörerna.

Denna version av boken är väldigt intressant, har dock läst andra. Texten är bra skriven, och de svartvita  illustrationerna i boken ger en ännu mer komplett bild av historiens gång.

Dock var boken kanske inte riktigt min stil, men det var lätt att hänga med i händelsernas utveckling och karaktärerna var starka och personliga.

  De tre Musketörerna, korta fakta:

Författare: Alexandre Dumas

Genre: Stridsberättelse

Bokförlag: Rabén & Sjögren

Antal stjärnor: ***/ fem möjliga


Er vän tills klingan går av,

Dragona

ANNONS
Av ida björklund - 15 september 2012 18:22

Jag väntar under mossan är en mycket spännande bok, svår att lägga ifrån sig och en bok som fångar mitt intresse, då en av skräckdrottningarna, Amanda Hellberg. Jag väntar under mossan är hennes första bok för yngre läsare, då hon förut skrivit uteslutande för äldre människor.

Bokens språk och styckesindelning gör det enkelt att förstå vad författaren syftar på, och många härliga rysningar längsmed ryggraden garanteras under läsandets gång! Texten är omsorgsfullt skriven och författarens andra böcker rekommenderas också.Unga Tilde kommer för att bo hos sin morfar i Sverige. Morfar har en näpen liten stuga vid en sjö, och mitt i sjön finns ön som kallas Fästingen. Tilde lär känna en ung kille i närheten, och snart spirar känslorna. Men vad döljer sig under mossan? Och vem är mannen som stirrade på Tilde och morfar ur skogsbrynet?   Snabba fakta om Jag väntar under mossan

Författare: Amanda Hellberg

Genre: Skräck, fantasy/magi

Stjärnor: ****/ 5 möjligaEr vän tills mossan inte växer,

Dragona

ANNONS
Av ida björklund - 14 september 2012 15:43

Röd skymning, skriven av  Fredrik Lindblom, är en fängslande bok om hur unga Theresa väljer stridens och armens väg. Hennes familj är borta, brända till döds av fiendesoldater. Theresas beskyddare Premanos, tar henne till sig och låter henne gå sin egna väg. Boken är illustrerad med vackra, färgranna bilder och författaren kan beskriva bokens personer och miljö på ett sätt som får läsaren att känna sig väldigt med, att känna sig där, som om man själv upplevde allting. Språket, styckesindelning och liknande är mycket väl gjorda, och man känner att författaren har lagt ner tid och styrka på boken och dess innehåll.

Theresa själv, är en väldigt pigg och energisk ung dam, med mycket vilja och stor beslutsamhet, har hon en gång sagt det, ska det bli så!Samtidigt kan man känna igen sig i Theresas och de andra personernas situlationer och personligheter, författaren har inte gjort dem löjligt överdrivna som i vissa böcker, och bilden av hur de beskrivs, överensstämmer med illustrationerna i boken.


Boken rekommenderas starkt åt alla som är intresserade av tjockare böcker, och som tycker om fantasy genren överlag. Mycket känslor, skinande rustningar, och en Röd skymning garanteras!   Röd skymning, kora fakta:

Författare: Fredrik Lindblom

Genre: Fantasy, stridsberättelse

Bokförlag: Ascentoria

Antal stjärnor: **** av 5 möjliga


Er vän tills skymningen dör,

Dragona

Av ida björklund - 14 september 2012 15:36

Min blogg, bokvärld kommer att handla i första hand om böcker. Efter som jag älskar att recensera, kommer jag skriva om nya, spännande böcker jag ahr läst, berätta om de bra detaljerna, och det som gjorde boken dålig. Förmodligen kommer jag också att skriva hur många stjärnor böckerna får i slutet av min text om dem. Ha roligt här på min blogg, och föreslå gärna nya böcker att läsa och recensera!

Er vän tills böckerna tar slut, Dragona

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bokvarld med Blogkeen
Följ bokvarld med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se